Yoğurtlu Kabak Salatası

Uzman Diyetisyen Hafize Ögün Dudioğlu

Yoğurtlu Kabak Salatası

 

Malzemeler:

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet taze soğan(kıyılmış)
  • 2 adet rendelenmiş kabak
  • 1 adet rendelenmiş havuç
  • 1/2 demet dereotu(ince kıyılmış)
  • 1/2 demet maydanoz(ince kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt/yoğurt

 

Hazırlanışı:

Bir tavada zeytinyağını ısıtarak taze soğan ve rende kabakları tavada kavurun.

2-3 dakika kadar kavurduktan sonra rende havuçları da tavaya ekleyin ve kavurmaya devam edin. İyice piştikten sonra tavadaki karışımı geniş bir kaseye alın ve soğumasını bekleyin. Dereotu, maydanoz, tuz, sarımsak, ve süzme yoğurdu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırın. Servis tabağına alın ve üzerine dereotu serpiştirin. Afiyet olsun!

Copyright @2023 Uzman Dyt. Hafize Ögün. Designed By MAA